18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Ucha

Název Množství a jednotka
mořské ryby 600 g
brambory 4 ks
velká mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: ruská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Ryby zbavíme hlav, pokud jsou čerstvé, vykucháme, nakrájíme na větší kousky, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř a vaříme doměkka. Základ polévky scedíme, maso obereme a nakrájíme na menší kousky. Do polévky jej vrátíme až nakonec. Na másle zpěníme cibuli, musí zůstat světlá, přisypeme sladkou papriku, zalijeme přecezeným vývarem z ryb, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a mrkev, pórek na kolečka, nastrouhanou petržel, rajčatový protlak, skořici, hřebíček a vaříme až je zelenina měkká. Do hotové polévky vrátíme nakrájené maso z ryb a polévku dochutíme solí, usekaným koprem a limetkou. Podáváme posypanou zelenou petrželkou.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna s medovou kůrkou

Postup: Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka mléčná

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem v dostatečném množství vody (1 1/2 litru) do... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné bagety

Postup: Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...